Viini veiselihaguljašš, mis on originaalis pärit Ungarist on paprikaga vürtsitatud veiselihahautis, mis sisaldab tihti ka klimpe.
Wiener Rindsgulaschi valmistamiseks läheb vaja:
- 100 ml taimeõli
- 900 g. veiseliha (abaliha, antrekoot või Osso Bucco)
- 900 g. hakitud sibulat (šalottsibul)
- 2 spl tomatipüreed
- 2 spl (Ungari) paprikapulbrit
- veerand riivitud sidrunikoort
- 1 tl jahvatatud köömneid
- 1 tl värskelt purustatud küüslauku
- 1 tl majoraani
- 2 loorberilehte
- 0,5 l kanapuljongit või vett
- maitsestamiseks soola ja pipart
Wiener Rindsgulaschi valmistamine
Kuumuta pann ja pruunista õlis lihakuubikud ning lisa hakitud sibulad ja küpseta koos lihaga kuni sibul muutub läbipaistvaks. Lisa paprika ja tomatipüree ning teised maitseained ja sega korralikult läbi. Seejärel lisa vedelik ning sega korralikult. Maitsesta vähese soola ja pipraga (neid tuleks küpsetamise käigus lisada pigem vähem ning maitsestada toit lõplikult vahetult enne valmimist).
Seejärel keeda keskmisel temperatuuril kuni liha on pehme ja valmis, nii umbes 1 - 1,5 h. Vajadusel lisa toidule aeg-ajalt vedelikku, et guljašš ei jääks liiga tahke.
Originaalretsept pärineb siit.