Tarte Flambee on traditsiooniline Alsace'i roog, mis koosneb õhukeseks rullitud leivatainast, mis on kaetud juustu, Creme Fraiche, õhukeselt viilutatud sibula ja peekoniga. Tarte Flambee on üks kuulsaim Alsace piirkonna traditsiooniline toit.

Tarte Flambee põhja valmistamine

  • ½ tl kuivpärm
  • ½ tl suhkur
  • ½ tassitäit sooja vett
  • 1 ½ tassi nisujahu
  • ¾ tl jämesoola
  • Oliiviõli


Tarte Flambee katte vamistamine

  • 300 g peeneks hakitud peekonit (umbes 1 cm tükid)
  • 2 suurt sibulat, lõigata laastudeks
  • Jämesool
  • Värskelt jahvatatud pipar
  • ½ tassi Creme Fraiche
  • 1 muna
  • ¼ tl koriandrit (jahvatatud)
  • 70 g Comte juustu (peeneks riivitud)
  • 1 spl värsket tüümiani lehte


Garneeringuks

  • 1 tl Creme Fraiche
  • Tüümiani lehti


Tarte Flambee valmistamine

Põhja valmistamine: Sega soojas vees keskmise suurusega kausis omavahel pärm ja suhkur. Lase seista umbes 5 minutit kuni segu hakkab vahutama. Lisa jahu ja sool ning sega puulusikaga niikaua kuni moodustub tainas. Sõtku kergelt ja puista üle jahuga kuni tainas on kergelt kleepuv.

Õlita suur kauss kergelt ja aseta tainas kaussi ning lase soojas kohas kaetult kerkida umbes 1-1,5 tundi.

Kuumuta ahi eelnevalt 250 kraadi kuni 45 minutit.

Kate valmistamine: aseta peekon keskmisel kuumusel pannile ja prae kuni peekon on kergelt pruunistunud ja krõbe, umbes 7 minutit. Aseta peekon paberile kuivama, et liigne rasv eemalduks.

Seejärel eemalda panniltpeekonirasv ja prae sibulad, mida võib maitsestada soola ja pipraga. Prae aeg-ajalt segades kuni sibul on pehme ja läbipaistev, umbes 12 minutit. Aseta sibul eraldi.

Pärast seda sega väikeses kausis omavahel Creme fraiche, muna ja koriander. Maitsesta soola ja pipraga ning aseta eraldi.

Kanna kegelt jahune tainas küpsetusplaadile (soovitavalt 20 x 25 cm ristkülliku kujulised) ning puista Creme Fraiche segust võrdselt üle kogu taigna, nii lähedale servadele kui võimalik. Puista taignale ka peekon, sibul, juust ja tüümian.

Aseta ahju ja küpstea kuni on krõbe ja kuldne, umbes 8-10 minutit.

Enen serveerimist lisa täienavalt Creme Fraiche ja tüümiani lehti garneeringuks.

Copyright © 2017 Veiniguru. Kõik õigused on kaitstud.
Joomla! on vaba tarkvara, mis on välja antud GNU/GPL litsentsi alusel
Liitu uudiskirjaga