pebronataKõik, kes on lugenud Peter Mayle raamatut "Aasta Provences" teavad kui hõrgutav on prantsuse, eriti Provence'i köök. Üks roog, mis aasta jooksul küpsetamist leiab, on Provence'i stiilis lihahautis ehk Pebronata. Valmistamiseks varu aega umbes 45 minutit ja küpsetamiseks ahjus madalal kuumusel umbes 4 tundi.

 

Pebronata valmistamiseks läheb vaja (6-le):

  • 3 spl oliiviõli
  • 3 küüslauguküünt
  • 200-250 ml kuiva veini
  • 1 loorberileht
  • 2 spl peterselli (kas värske või sobib ka kuivatatud)
  • 900 g haudeliha
  • 4 kadakamarja (purustatud)
  • 1 purk purustatud tomateid
  • 1 spl soola ja värskelt purustatud pipart
  • 1 sibul
  • 2 spl jahu
  • 2 tüümiani oksa
  • 2 suurt punast paprikat

 

Pebronata valmistamine

Lõika liha kuubikuteks ja pruunista pannil oliiviõlis, et mahlad kinni jääksid. Lisa hakitud sibul ja kuumuta kergelt 10 minutit kuni sibul muutub läbipaistvaks. Sega juurde hakitud küüslauk, purustatud kadakamarjad ning küpseta veel veidi. Seejärel puista pannile jahu ning sega korralikult, küpseta mõni minut. Lisa vein ja tomatid ning sega pannil tasasel tulel. Vala segu haudenõusse ning lisa tüümian, loorberileht, sool, pipar, tükeldatud paprika ja petersell. Sega läbi ning kata kaanega ja aseta ahju madalale kuumusele 4-5 tunniks. Serveeri koos värske ja sooja krõbeda prantsuse saiaga.

 

Originaalretsept pärineb Tesco lehelt.

Copyright © 2017 Veiniguru. Kõik õigused on kaitstud.
Joomla! on vaba tarkvara, mis on välja antud GNU/GPL litsentsi alusel
Liitu uudiskirjaga