Pastel de Choclo (Tšiili maisipirukas) jaoks läheb vaja:

TÄIDIS:

  • 450-500g hakkliha
  • 2 suurt sibulat (hakitud)
  • 2 tl oliiviõli
  • 2 küüslauguküünt (peeneks hakitud)
  • 1 spl veisepuljongi pulbrit
  • 1/2 tl küüslaugusoola
  • 1 1/2 tl paprikapulbrit
  • 1/2 tl jahvatatud köömneid
  • 1/2 tl kuivatatud pune

PÕHI JA KATE:

  • 1 kg külmutatud maisi
  • 3/4 tl kuivatatud basiilikut
  • 3 spl taimerasva
  • 1 1/2 tl veisepuljongi pulbrit
  • 1/2 tl peenikest meresoola
  • 2 spl soojas vees leotatud rosinaid
  • 2 keedetud muna
  • 90g musti kivideta oliive
  • veidi suhkrut, u 1-2 spl
  • Ca 100 ml vahukoort või piima
  • 2 spl jahu
  • 1/2 tk pipart

Pastel de ChocloEsmalt tuleb valmistada hakkliha sibula täidis. Pruunistada hakkliha oliiviõliga mõned minutid ning lisada juurde tükeldatud sibul. Kui hakkliha on mõnda aega pruunistunud, lisa juurde peeneks hakitud küüslauk, veisepuljongi pulber, küüslaugusool, paprikapulber, jahvatatud köömned ja pune. Küpseta kuni hakkliha on läbi küpsenud, maitse ja lisa vajadusel soola. Vähendada veidi kuumust ja hautada kuni sibul on pehme (hammustades ei krõmpsu enam hamba all).

Seejärel tuleb valmistada põhi ja kate: kuna algses retseptis on ette nähtud ühe osana lisaks kreemiga mais, mida Eestis kahjuks ei müüda, siis oleks soovitatav see kreem ise teha. Selleks tuleks kuumutada ca 100 ml vahukoort või piima, millele juurde lisada jahu ja pipar. Sega ja kuumuta niikaua, kuni segu on muutunud kreemjaks. Saadud kreem pane koos eelnevalt sulatatud maisiga blenderisse, lisa juurde kuivatatud basiilik ning püreesta. Saadud maisipüree tuleb asetada suuremasse potti, lisada taimerasv, veisepuljongi pulber ja peeneteraline meresool. Hautada segu üle keskmise kõrge kuumusega, pidevalt segades, kuni segu hakkab keema, misjärel keeta veel umbes 5 minutit samal ajal pidevalt segades, et vältida põhja kõrbemist.

Seejärel kata küpsetusnõu põhi ca 1 cm paksuse maisisegu kihiga. Järgmisena aseta kogu hakklihasegu ning hajuta see ühtlaselt laiali. Seejärel aseta keedetud muna viilud, viilutatud oliivid ja eelnevalt kuumas vees ligunenud ja nõrutatud rosinad üle lihatäidise. Lisa kogu ülejäänud maisisegu. Tõmba kahvliga sooned maisikattele ning seejärel puista peale veidi suhkrut (võib ka ilma, kuna mais on ise juba suhteliselt magus).

Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit (kui tekivad mullid, siis need tuleks läbi torgata). Seejärel aseta ahi grilli funktsioonile ja küpseta kuni maisi pealiskiht on kuldpruun. Eemalda küpsetusnõu ahjust ja lase enne serveerimist seista u 10 minutit .

Kuna Pastel de Choclo on suhteliselt magusapoolne, siis ainult maisiroog üks võib jääda läägeks, mistõttu soovitaks selle roa kõrvale kindlasti teha alljärgnev salat, mis on väga vürtsikas ja terav, aga need kaks rooga koos tasakaalustavad üksteist ideaalselt.

 

Retsept pärineb: La Fuji Mama

 

Tšiili salat

  • 6 peeneks hakitud talisibulat  (võib asendada 1-2 suurema sibulaga)
  • 1 suur peeneks hakitult tomat
  • Kimp peeneks hakitud peterselli (võib kasutada ära kogu poes müüdava peterselli poti)
  • 3-4 suurt peeneks hakitud küüslaugu küünt
  • 3 spl punase veini äädikat
  • 1 1/2 spl vürtsikat tšilli pastat
  • 1/2 spl oliiviõli
  • 1/2 spl kuivatatud punase tšillipipra helbeid
  • 1/2 tl peene struktuuriga meresoola
Copyright © 2017 Veiniguru. Kõik õigused on kaitstud.
Joomla! on vaba tarkvara, mis on välja antud GNU/GPL litsentsi alusel
Liitu uudiskirjaga