Hästi valmistatud pardirind punase veini kastmes on suurepärane roog ning tegelikult üldsegi mitte keeruline valmistada.

Pardirinna valmistamiseks punaveini kastmes läheb vaja (3-4 portsjonit):

  • 600 g nahaga jahutatud pardi rinnafileed
  • soola
  • pipart
  • 1 dl lihapuljongit
  • 1 dl punast veini
  • 25 g võid
  • 1 sl jahu
  • 1 tl peenestatud rosmariini
  • 1 sl mustika moosi
  • 1 sl sojakastet

 

Pardirinna valmistamine

Lõika pardifileel nahk pealt ruuduliseks, et enamus rasvast kuumutamisel saaks välja voolata. Seejärel aseta pardirind pannile, nahk allapoole ja lase rasval suurel kuumusel sulada umbes 10-15 minutit. Pruunista naha poolt kuni see on kaunilt pruun ja krõbe ning maitsesta praetud pool soola-pipraga. Seejärel pruunista ja maitsesta ka teine filee pool.
Aseta filee ahju, nahk ülesse ning järelküpseta 200°C juures umbes 5 minutit. Seejärel aseta rinnafileed fooliumisse ning jäta 10 minutiks seisma, et mahlad kinni jääksid. Hiljem lõika fileest 1 cm paksused viilud ning serveeri koos kastmega.

 

Punaveini kastme valmistamine

Lisa keedunõusse 1 dl jagu lihaleent ning samapalju punast veini ning keeda tasasel tulel umbes 5 minutit. Sega toasoe või ja jahu ning lisa sinna purustatud rosmariin, sojakaste ja mustikamoos. Lisa see segu kastmele, samal ajal pidevalt segades. Keeda mõni minut ja maitsesta musta pipraga.

 

Retsept pärineb toidujuttude blogist.

Copyright © 2017 Veiniguru. Kõik õigused on kaitstud.
Joomla! on vaba tarkvara, mis on välja antud GNU/GPL litsentsi alusel
Liitu uudiskirjaga