Saksa Veinipiirkond HessenisHessische Bergstrasse (tõlkes „Hesseni mägitänav“) on kõige väiksem Saksamaa veinipiirkond, seda nii pindala kui ka veinitoodangu poolest. Selle piirkonna pindala on ligikaudu 450 hektarit ja siit piirkonnast tuleb ligikaudu 0,5% kogu Saksamaa veinitoodangust. Veinipiirkond paikneb Hesseni Liidumaa territooriumil, Reini jõe kõrval, linnade Darmstadt ja Weinheim vahel.

Kuigi selles piirkonnas on veine toodetud juba vanade roomlaste tulekust saadik ja ajaloolistes dokumentides viidatakse veinikasvatusele selles piirkonnas rohkem kui 1000 aastat tagasi, siis tänapäevases mõistes defineeriti see piirkond veinipiirkonnana alles 1971 aastal. Selles regioonis kasvatatakse ligikaudu 80% valgeid viinamarjasid ja 20% punaseid viinamarjasid. Viinamarjasortidest on kõige levinumad sordid Riesling, Pinot Blanc (Weissburgunder) ja Pinot Noir (Spätburgunder). Nagu juba mainitud, on selle piirkonna veinitoodang üliväike ja enamik selle piirkonna veinidest tarbitakse ära siseriiklikult. Seega on ülimalt ebatõenäoline kohata selle piirkonna veine väljaspool Saksamaad.

Suur osa selle piirkonna veinidest toodetakse kooperatiivi Bergsträsser Winzer poolt, mis asub linnas nimega Heppenheim. Suur osa selle veinipiirkonna veinitootjatest on vastava organisatsiooni liikmed. Üheks suuremaks omanikuks on seal Hesseni Liitvabariik, omades 38 hektari suurust veiniaeda ja Kloster Eberbach nimelist veinikeldrit.

Hessische Bergstrasse on populaarne turismisihtpunkt ja on eriti populaarne kevadhooajal. Kliima selles piirkonnas on mahe, pakkudes ideaalseid tingimusi viinamarjade kasvatamiseks. Maapind sisaldab murenenud graniiti, liivakivi ja kvartsi.

Copyright © 2018 Veiniguru. Kõik õigused on kaitstud.
Joomla! on vaba tarkvara, mis on välja antud GNU/GPL litsentsi alusel
Liitu uudiskirjaga