Lasanje retsepte on mitmeid. See konkreetne pärineb Anni Arro retseptivaramust.

Lasanje valmistamiseks läheb vaja (4 portsjonit):

  • Lasanjeplaadid
  • 400 g hakkliha
  • 1 sibul
  • 1-2 küüslaugu küünt
  • Rosmariini
  • Sutsu valget veini
  • 400 g purustatud tomateid
  • Maitsestamiseks soola, pipart
  • 1 sl kuivatatud punet
  • 80 g riivjuustu
  • 80 g Mozzarella juustu
  • Värsket basiilikut


Lasanje valmistamine

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Haki sibul, küüslauk ja rosmariin ning prae kergelt läbi. Lisa pannile hakkliha ja pruunista korralikult. Kui vedelik hakkab vaikselt aurustuma, lisa valget veini ja prae veel veidi. Seejärel tuleb lisada purustatud tomatid ning hautada lasanje segu ca 15 minutit. Maitsesta segu soola, pipra ja punega.
Seejärel piserda ahjuvormi kergelt õliga ja lao kiht lasanjelehti, selle peale hakklihasegu ja õhuke kiht riivjuustu, lisa värskeid basiilikulehti ja tükeldatud mozzarella't. Samamoodi kõik järgmised kihid ning kõige pealmiseks kihiks jäta segukiht basiiliku, riivitud juustu ja Mozzarellaga. Lasanje peaks 200 kraadi juures valmima umbes poole tunniga.

Enne serverimist lase lasanjel natuke aega jahtuda ja hanguda.

 

Retsept pärineb toidutare lehelt.

Copyright © 2017 Veiniguru. Kõik õigused on kaitstud.
Joomla! on vaba tarkvara, mis on välja antud GNU/GPL litsentsi alusel
Liitu uudiskirjaga