kana veinikastmesPrantslased on valmistanud kana veinikastmes juba ammustest aegadest. See on olnud pigem selline lihtrahva toit: vanemad ehk sitkemad kanad ja odavam vein pisteti koos maitseainete, vähese peekoni ja köögiviljadega ahju ning nii saigi sellest toitev talupojaroog. Maitseb hästi ning lihtsasti ja odavalt saab kõht täis.

 

 

 

Kana veinikastmes valmistamiseks läheb vaja (4le):

  • 1,5 kg broilerit (või kintsud ja koivad)
  • 1 pudel punast kuiva vein (nt prantsuse Pinot Noir)
  • Loorberi (3-6 lehte)
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • 100-150 g suitsupeekonit
  • 60 g võid
  • 4 tk šalottsibulat
  • 100-150 g šampinjone
  • 1 tl õli
  • 1 sl jahu
  • 0,5 l kanapuljongit
  • 2 tl tomatipastat
  • 1-2 sl hakitud petersellilehti
  • Sool
  • Must pipar

 

Kana veinikastmes valmistamine

Marinaad: Sega omavahel vein, loorber, tüümian, sool ja must pipar. Aseta tükeldatud broiler või kintsud ja koivad marinaadi ning lase jahedas üleöö maitsestuda.

Pruunista hakitud peekonit pannil, kuni üleliigne rasv eraldub ning aseta majapidamispaberile nõrguma. Sulata pannil 1 sl võid ja pruunista šalottsibulad ning tõsta kõrvale. Sulata pannil 1 sl võid ja pruunista samamoodi ka poolitatud šampinjonid.
Tõsta kanatükid marinaadist (võid neid eelnevalt kuivatada majapidamispaberiga) ning pruunista kanatükke või ja õliga mõlemalt poolt 1-2 minutit. Aseta suurde ahjupotti.
Prae pannil jahu ja lisa vähehaaval segades kuum puljong. Vala puljong ahjupotti kanatükkidele. Lisa marinaad, šalottsibulad, šampinjonid, peekon ning tomatipasta. Hauta pliidil keskmisel kuumusel 1 tund, kuni kaste on paksemaks keenud ja kana küps. Puista üle hakitud peterselliga.

 

Retsept pärineb Toidutarest.

Copyright © 2017 Veiniguru. Kõik õigused on kaitstud.
Joomla! on vaba tarkvara, mis on välja antud GNU/GPL litsentsi alusel
Liitu uudiskirjaga