Burgundia pajas on oluline koostisaine punane vein, milles liha aeglaselt küpseb ja maitseid kogub. Ideaalis ja algupäraselt võiks selleks olla mõni Burgundia punane vein, kuid pada saab hea ka teiste prantslastega. Lisaks punaveinile on oluline loomulikult hea veiseliha. Mida pehmem, seda kiiremini roog valmib. Ideaalne on veise sisefilee. Burgundia paja juures on kõige olulisem see, et kõik komponendid enne haudepotti jõudmist praepannilt läbi käivad.

Burgundia paja valmistamiseks läheb vaja:

  • 1 kg veiseliha
  • 200 g suitsupeekonit
  • 1 pudel punast veini
  • 4 dl lihapuljongit
  • 4 küüslauguküünt
  • 200 g (šalott)sibulaid
  • 4 sl tomatipastat
  • 3–4 porgandit
  • 2 loorberilehte
  • 4 sl nisujahu
  • 2 sl Provence'i või Prantsuse ürdisegu (või kuivatatud tüümiani, rosmariini ja peterselli)
  • soola, purustatud musta terapipart
  • praadimiseks õli


Burgundia paja valmistamine

Lõika liha suurteks, umbes 5x5 cm kuubikuteks ja pruunista korralikult pannil õlis, lisa jahu ja kuumuta läbi. Seejärel aseta lihatükid koos praevedelikuga haudepotti. Järgmisena tükelda peekon ning pruunista samal pannil ning lisa samuti koos praemahlaga potti. Kata liha veini ja lihapuljongiga ning lisa tomatipasta, Provence'i maitseaine, loorberilehed ja maitsesta soola-pipraga.

Hauta madalal kuumusel pliidil 1 tund, misjärel lisa tükeldatud ning pannil võis kuumutatud sibulad (suuremd tükid), küüslauk ja porgandid. Hauta veel 160-kraadises ahjus umbes 2h.

Vein, milles liha valmib on hautisele ka parim kaaslane.

 

Retsept pärineb naine24.ee

Copyright © 2017 Veiniguru. Kõik õigused on kaitstud.
Joomla! on vaba tarkvara, mis on välja antud GNU/GPL litsentsi alusel
Liitu uudiskirjaga