Lihtne muretaignal ploomikoogi valmistamiseks läheb vaja suurt kaussi, taignarulli ja koogivormi.

Alsace ploomikoogi taigna valmistamiseks:

  • 2 tassi jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ½ tassi suhkurt
  • 110 g võid
  • 1 muna
  • Näpuotsaga soola

Sega lusikaga suures kausis omavahel kokku jahu, küpsetuspulber, suhkur ja sool. Seejärel taignale võrdselt 1 cm või kuubikud ja sega kuni tainas on korralikult segamini ja või tükid on muutunud herne suuruseks. Pärast seda lisa muna ja sega korralikult.

Alsace ploomikoogi katte valmistamiseks:

  • 900 g ploome
  • ¾ tassi suhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • ½ tassi mandlilaaste

Viiluta ploomid neljaks ning eemalda kivid. Seejärel sega kausis mandlilaastud suhkru ja kaneeliga.

Kui katte ettevalmistused on tehtud, siis rulli tainas ettevaatlikult õhukeseks. Tainas võiks mõõtmetelt olla veidi suurem kui koogivorm. Aseta tainas ettevaatlikult vormi ja aseta tükeldatud ploomid ringikujuliselt taignale ning puista ühtlaselt üle suhtkur, kaneeli ja mandlite seguga. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 °C jures 30 minutit.

Copyright © 2017 Veiniguru. Kõik õigused on kaitstud.
Joomla! on vaba tarkvara, mis on välja antud GNU/GPL litsentsi alusel
Liitu uudiskirjaga