Alsace baeckeoffe on ühepajatoit, milles peab olema kolme erinevat sorti liha: sealiha, lambaliha ja veiseliha. Liha tuleb hoida üle öö valge veini ja kadakamarja marinaadis. Baeckeoffe oli kõrgemate kodanike toit ning tähendab tõlkes „pagari ahi“. Toitu tehakse spetsiaalses kaunite maalingutega savipotis.


Alsace baeckeoffe jaoks läheb vaja (4-le):

  • Pehmet liha, enamasti kaelakarbonaad:
    • 250sealiha
    • 250 g lambaliha
    • 250 g veiseliha
  • 1 kg kartuleid
  • 50 cl valget Alscae’i veini
  • 250 g sibulat
  • 2 küüslaugu küünt
  • 1 ürdikimp
    • Petersell
    • Tüümian
    • Loorber
  • Sool, pipar

Baeckeoffe kattetainas

  • 500 g jahu
  • 1 munakollane
  • 300 ml vett

Alsace baeckeoffe valmistamine

Lõika liha kuubikuteks ja pane liha valge veini, sibula, küüslaaugu, ürdikimbu, soola, pipra ja kadakamarjadega marineerima vähemalt üheks ööpäevaks.

Määri savinõu seest võiga ning lisa kihiti soola ja pipraga maitsestatud kartul, marineeritud liha ja sibulad. Seejärel lisa marinaad ning kata pott valmistatud kattetaignaga. Vajadusel lisa juurde veini või vett, et pealmine kiht oleks kaetud. Kata pott kaanega ja aseta ahju.

Baeckeoffe peaks olema ahjus 2-3 tundi umbes 180 kraadi juures.

Serveeri kindlasti Alsace veiniga ;).

Copyright © 2017 Veiniguru. Kõik õigused on kaitstud.
Joomla! on vaba tarkvara, mis on välja antud GNU/GPL litsentsi alusel
Liitu uudiskirjaga