AustraaliaPäikeseline ja soe Austraalia, kus päikest ja soojust on sageli rohkem kui seda vaja oleks, mistõttu on hinnatud just jahedamad piirkonnad. Kuigi veini toodetakse küll kõigis kuues Austraalia osariigis, jäävad enamus veinitootmispiirkondi ikkagi ainult lõunarannikule, kus on jahedam kliima (peamiselt Uus-Lõuna-Wales, Viktoria ja Lõuna-Austraalia osariikidesse). Enamikes piirkondades on kliima liiga soe ning marjad küpsevad põletava päikese all kiiresti. Probleemiks on veinis piisava happesuse saavutamine, mis on aga veini puhul üheks olulisemaks komponendiks. Veini happesuse suurendamine kunstlikul teel on Austraalias täiesti tavaline, nagu ka viinapuude kastmine, mis Euroopas on enamasti taunitud.

 

Loe edasi: Austraalia veiniriigi tutvustus

Copyright © 2017 Veiniguru. Kõik õigused on kaitstud.
Joomla! on vaba tarkvara, mis on välja antud GNU/GPL litsentsi alusel
Liitu uudiskirjaga